Taalcertificaat

Gepubliceerd op 11 december 2023

McDonald's crewlid Ana

McDonald’s Nijkerk krijgt taalcertificaat en keurmerk voor inclusiviteit
Op 28 augustus 2023 heeft McDonald’s Nijkerk iets gaafs bereikt! We hebben het diploma ‘Taalakkoord’ gekregen van het Leerwerkloket regio Amersfoort. En daarnaast hebben we ook een ‘Keurmerk Inclusief Werkgever’ gekregen van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort 🥳 Say what!? We vertellen je er graag meer over!

Inclusiviteit bij McDonald’s
Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Of je nu jong of oud bent, veel of weinig hebt geleerd; dat maakt niet uit. Bij McDonald’s Nijkerk hebben we ongeveer 100 medewerkers, en we willen dat iedereen zichzelf kan zijn en de kans krijgt om te groeien. En hiervoor hebben we dus een certificaat en een keurmerk gekregen.

Daniëlle Klaassen en haar man Rogier Pull runnen McDonald’s Nijkerk. Daniëlle: “We willen een plek zijn waar iedereen kansen krijgt. We hebben veel verschillende mensen, en we bieden ook taallessen aan. Dat vinden we belangrijk.”

Iedereen kan zichzelf zijn hier
Laurence – onze HR-specialist – zegt dat het voelt alsof McDonald’s echt wil dat iedereen een baan kan krijgen. Laurence: “Iedereen kan zichzelf zijn hier. We steken écht energie in het bieden van kansen aan diverse doelgroepen.”

Investering in taallessen
Charita van het WerkgeversServicepunt (waarvan McDonald’s Nijkerk het Keurmerk Inclusief Werkgever heeft gekregen) deelt graag het verhaal over Yowhannes. Die niet zo goed Nederlands sprak, maar toch mocht komen werken bij McDonald’s. Met wat hulp ging het steeds beter, en na een tijdje kreeg Yowhannes een taalcursus via McDonald’s. Het is geweldig om te zien hoe hij zich ontwikkelt en dat hij een super aanvulling is op het team.

Taalcertificaat en keurmerk voor inclusiviteit
Cool, toch? Bij McDonald’s Nijkerk bieden we onze mensen nu dus ook ‘officieel’ een inclusieve werkplek aan én we bieden hen de kans om beter te worden in de Nederlandse taal. Enneh.. dit allemaal onder het genot van een heerlijke hamburger 😉

Gerelateerde berichten

 • Medewerkers van het jaar

  Benieuwd naar wat het betekent om bij McDonald’s ‘Medewerker van het Jaar’ te worden? Lees verder om erachter te komen hoe je deze prestigieuze titel kunt verdienen!

  Lees meer
 • Taalcertificaat

  McDonald’s Nijkerk heeft iets gaafs bereikt! We hebben het diploma ‘Taalakkoord’ gekregen van het Leerwerkloket regio Amersfoort. En daarnaast hebben we ook een ‘Keurmerk Inclusief Werkgever’ gekregen van het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort 🥳

  Lees meer
 • McDonald’s Academy

  Via de McDonald’s Academy bieden we onze collega’s de kans om bijvoorbeeld een mbo-opleiding food service assistant tot food service manager te volgen en zo een officieel mbo-diploma te behalen. Maar ook hbo behoort tot de mogelijkheden. Goeie deal, toch!? 😃

  Lees meer